Toba esapament intermediara

Toba esapament intermediara

Ti se poate intampla ca atunci cand treci pe strada sa pornesti toate alarmele masinilor. Nu e un sunet chiar atat de neplacut. Ba mai mult, e un zgomot care intoarce priviri, starneste invidie prin randul pasionatilor de tuning si atrage pana si atentia politistilor. Ei te pot intreba daca ai facut modificari neomologate la sistemul de evacuare sau daca ti-ai montat o toba custom. Dar tu nu ai facut nimic din toate acestea. Pur si simplu s-a spart toba de esapament intermediara.

E momentul sa intri pe epiesa.ro cel mai mare magazin de piese auto online din Romania si sa alegi modelul care se potriveste masinii tale din cea mai vasta oferta de tobe de esapament, de la cei mai multi producatori de piese auto din lume. Daca nu gasesti singur piesa cautata, consultatii nostri iti stau la dispozitie cu solutii si tobe de esapament intermediare pentru masina ta.

Sistemul de evacuare al masinii incepe chiar din inima motorului. Dupa combustie, in cursa de revenire, pistonul evacueaza gazele rezultate in urma arderii inspre galerie, reprezentata de 4, 6 sau 8 tevi de evacuare in functie de numarul de cilindri ai motorului. Urmeaza racordul flexibil, apoi toba de esapament primara in cadrul careia regasim catalizatorul, dar si sonda lambda. Catalizatorul preia si transforma gazele nocive eliberate in urma combustiei si reda in circuit dioxid de carbon si vapori de apa. Sonda lambda are rolul de a masura cantitatea de oxigen din gazele evacuate si ajuta calculatorul central la ajustarea amestecului de aer si combustibil folosite in procesul de ardere. In functie de autoturism, mai poate exista o a doua Sonda lambda imediat dupa catalizator. Urmeaza toba de esapamant intermediara, care contine rezonatorul, numit si amortizorul de zgomot de mijloc. La capat toba de esapament finala, compusa din muffler si teava de evacuare.

Dupa cum ii spune si numele, toba de esapament intermediara este situata in centrul sistemului de evacuare, intre toba de esapament primara si toba de esapament finala. Pentru soferii cu mai putina experienta, toba de esapament intermediara reprezinta acea teava lunga care trece pe sub caroseria masinii dinspre motor spre evacuarea finala. Aceasta descriere nu defineste nici pe departe rolul acestei componente in angrenajul sistemului de evacuare. Nu este doar o teava lunga de legatura. Toba de esapament intermediara mai prezinta o componenta care se numeste Rezonator. O alta denumire folosita prentru rezonator este de „amortizorul de mijloc” sau „toba mica”. Termenul de toba i-a fost dat datorita asemanarii exterioare cu muffler-ul, respectiv, "toba finala". Insa constructia celor doua este diferita. Rezonatorul este compus din mai multe camere care preiau si absorb in special sunetele de frecventa joasa pe care le produce motorul. In acelasi timp, conform principiilor fizice ale deplasarii gazelor, uniformizeaza evacuarea mai departe spre toba de esapament finala.

De ce se deterioreaza toba de esapament intermediara? Sunt doua cauze principale: in urma unei lovituri cauzate de deplasarea pe drum denivelat, pe o sosea cu gropi sau trecerea peste un obstacol voluminos sau din cauza fragmentarii si erodarii tevilor si a rezonatorului de rugina. Toba de esapament intermediara este foarte expusa la efectele coroziunii, mai ales in perioada de iarna, cand soselele sunt stropite cu solutii saline. Aceasta solutie este extrem de coroziva si reprezinta un pericol pentru toate piesele auto aflate sub caroserie. Evitarea acestei amenintari se poate face doar printr-o curatare detaliata cu solutii corespunzatoare, imediat dupa trecerea anotimpului rece.

Cum ne dam seama ca este avariata toba de esapament intermediara? Un mecanic cu foarte mare experienta poate recunoaste locul fisurii in toba fara ca macar sa se uite. Se poate distinge un zgomot distinct pentru fiecare punct in care sistemul de evacuare ar putea fi sectionat. De regula, rezonatorul este cel care cedeaza primul si dezvolta un zgomot puternic de motor, cu accente grave, dar si cu sunete ascutite, metalice. Se mai poate observa ca fumul, respectiv, gazele arse nu mai sunt evacuate normal prin teava de esapament, ci ies de undeva de sub centrul masinii.

Pe langa zgomotul produs, o perforare a rezonatorului sau a tevilor conexe duce la o scadere importanta a performantei motorului si la o crestere graduala a consumului de combustibil. La fel ca si in cazul tobei de esapament finale, toba de esapament intermediara se poate desprinde in mers din punctele de fixare de caroserie si poate deveni un real pericol pentru masina, dar si pentru ceilalti participanti la trafic.

Asadar, se impune o schimbare de urgenta a piesei. De aici ne ocupam noi. Cu siguranta avem in stoc toba de esapamant intermediara de care ai nevoie. Altfel n-am fi cel mai mare magazin de piese auto online din Romania cu cea mai variata oferta de piese auto si accesorii, cu cei mai multi producatori de piese si subansamble si cu cei mai pregatiti consilieri de vanzari. Mai mult sigur vei gasi aici orice piesa, indiferent ca ai nevoie de o toba esapament intermediara Logan, toba esapament intermediara Cielo, toba esapament intermediara Opel Astra G, toba esapament intermediara Skoda Fabia, toba esapament intermediara Matiz, toba esapament intermediara Opel Corsa sau de la orice alt producator auto precum: Volkswagen, Ford, Renault, BMW, Mercedes, Volvo, Nissan, Toyota, Hyundai, Seat, Citroen, Peugeot, Fiat etc.

Avem grija sa cumperi exact piesele auto de care ai nevoie. Alegerea ta tine doar de producatorul si, bineinteles, pretul care te avantajeaza. De exemplu, poti alege sa achizitionezi toba de esapament intermediara MTS sau toba de esapament finala Veneporte, poti sa optezi pentru o toba de esapament intermediara ASSO sau toba de esapament intermediara Bosal, Starline, Asmet, Walker și mulți alți producători din cea mai variata gama de piese auto existenta in Romania.

Un consultant ePiesa.ro are expertiza si experienta necesare pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere pentru masina ta. Poti plati cu cardul online pe site sau ramburs la curier, dar poti sa vii si in magazinele ePiesa.ro din toata tara sa achiti si sa iti ridici personal toba de esapament intermediara. Daca te-ai razgandit, nu e nicio problema. Ai 14 zile la dispozitie sa returnezi piesa si iti primesti banii inapoi. Nu rata nici promotiile ePiesa.ro, cu mii de reduceri si nu rata campaniile cu sute de premii zilnice.

GAMA VARIATA DE PRODUSE
LIVRARE PRIN CURIER RAPID ORIUNDE IN TARA
POSIBILITATE DE RETUR IN 14 ZILE
CONSULTANTA TEHNICA GRATUITA
MODALITATI DE PLATA VARIATE
© 2019 - 2022 targuldepiese.ro - Toate drepturile rezervate