Toba esapament primara

Toba esapament primara

Exista un moment in viata oricarui sofer, cu precadere odata la 2 ani, cand trebuie sa-si prezinte masina la un examen care devine cu atat mai dificil cu cat masina imbatraneste: ITP. Una din probele problematice ale inspectiei tehnice periodice este calcularea nivelului de noxe. Exista nesansa ca acest nivel sa depaseasca mai mult sau mai putin cadrul legal. Una din cauze ar putea fi o defectiune la toba de esapament primara. O componenta care ascunde in interiorul ei doua dintre cele mai importante piese auto destinate protejarii sanatatii noastre a tuturor, prin controlul asupra noxelor: catalizatorul si sonda lambda.

Daca ai un verdict clar si esti sigur ca trebuie sa schimbi toba de esapament primara intra pe epiesa.ro cel mai mare magazin de piese auto online din Romania si alege modelul care se potriveste masinii tale dintr-o oferta variata de tobe de esapament, de la cei mai multi producatori de piese auto din lume. Daca nu gasesti singur piesa cautata, consultatii nostri iti stau la dispozitie cu solutii eficiente si tobe de esapament primare pentru masina ta.

Sistemul de evacuare al masinii incepe chiar din inima motorului. Dupa combustie, in cursa de revenire, pistonul evacueaza gazele rezultate in urma arderii inspre galerie, reprezentata de 4, 6 sau 8 tevi de evacuare in functie de numarul de cilindri ai motorului. Urmeaza racordul flexibil, apoi toba de esapament primara in cadrul careia regasim catalizatorul, dar si sonda lambda. Catalizatorul preia si transforma gazele nocive eliberate in urma combustiei si reda in circuit dioxid de carbon si vapori de apa. Sonda lambda are rolul de a masura cantitatea de oxigen din gazele evacuate si ajuta calculatorul central la ajustarea amestecului de aer si combustibil folosite in procesul de ardere. In functie de autoturism, mai poate exista o a doua sonda lambda imediat dupa catalizator. Urmeaza toba de esapamant intermediara, care contine rezonatorul, numit si amortizorul de zgomot de mijloc. La capat toba de esapament finala, compusa din muffler si teava de evacuare.

Toba de esapament primara este un subansamblu al sistemului de evacuare, cu o componenta care difera de la o masina la alta. Exista masini care includ galeria de evacuare in acest subansamblu. Astfel, toba de esapament primara poate incepe chiar din motor. In cele mai multe cazuri, insa, aceasta sectiune a sistemului de evacuare este precedata de o galerie de evacuare individuala de care se leaga printr-un racord flexibil.

Pentru a intelege importanta acestei componente, trebuie sa cunoastem actiunea unui element gazduit de toba de esapament primara: catalizatorul. Insusi termenul de catalizator duce cu gandul la transformarea unei substante chimice, prin interactiunea cu un material specific. Catalizatorul are misiunea de a transforma noxele rezultate in urma arderii interne in substante mai putin poluante. Secretul catalizatorului se afla in structura lui, este compus dintr-un monolit segmentat, ceramic sau metalic, care contine metale rare precum platina, paladiu sau rodiu. In reactie cu aceste metale, gazele toxice evacuate din motor se transforma in substante inofensive sau mai putin ofensive precum dioxidul de carbon si vapori de apa. Cantitatea de emisii poluante pe care o suporta catalizatorul, dar si eficienta lui este calculata de sonda lambda. Aceasta identifica valorile de gaze toxice, dar si de oxigen si transmite datele calculatorului masinii care modifica automat cantitatile de combustibil si aer admise pentru combustia interna. Acesta este motivul pentru care atunci cand catalizatorul devine ineficient, consumul de combustibil se modifica, creste sau scade, iar performanta motorului este afectata negativ.

Una din cauzele principale ale deteriorarii catalizatorului este functionarea la temperaturi excesive. Gazele emise si nearse in timpul evacuarii se pot aprinde in catalizator si pot atinge temperaturi de peste 1000 de grade Celsius. Aceste gaze nearse sunt cauzate in special de rateurile la aprindere produse din pricina bujiilor deteriorate, a amestecului aer-combustibil dezechilibrat sau a cilindrului care pierde compresie. Pentru protectia intregului sistem de evacuare, catalizatorul este incastrat in toba de esapament primara si se comercializeaza ca atare. Este de inteles de ce se pot crea confuzii legate de pozitia acestuia, multi mecanici denumind catalizator intregul subansamblu al tobei de esapament primare.

Orice nelamarurire sau confuzie poate fi clarificata de catre experti care va stau la dispozitie. Expertii epiesa.ro. Cel mai mare magazin de piese auto online din Romania cu cea mai variata oferta de piese auto si accesorii, cu cei mai multi producatori de piese si subansamble si cu cei mai pregatiti consilieri de vanzari.

Mai mult sigur vei gasi aici orice piesa, indiferent ca ai nevoie de o toba esapament primara Opel Vectra, toba esapament primara Suzuki Vitara, toba esapament primara Logan, toba esapament primara Skoda Octavia, toba esapament primara Ford Mondeo sau de la orice alt producator auto precum: Volkswagen, Renault, BMW, Mercedes, Volvo, Volkswagen, Nissan, Toyota, Hyundai, Seat, Citroen, Peugeot, Fiat, Dacia, Honda etc.

Avem grija sa cumperi exact piesele auto de care ai nevoie. Alegerea ta tine doar de producatorul si, bineinteles, pretul care te avantajeaza. De exemplu, poti alege sa achizitionezi toba de esapament primara MTS sau toba de esapament primara Veneporte, poti sa optezi pentru o toba de esapament primara Ernst sau toba de esapament primara Bosal, Asmet, Walker și mulți alți producători din cea mai variata gama de piese auto existenta in Romania. Beneficiezi de consultanta tehnica gratuita oferita de operatori cu vasta experienta. Poti opta pentru o livrare prompta prin curierat rapid, oriunde in tara, iar plata se poate face online sau prin ramburs la curier. Daca esti din Bucuresti, Oradea, Constanta, Ploiesti, Brasov, Cluj, Timisoara, Bacau, Iasi, Galati, Slatina, te așteptăm în magazinele epiesa.ro. Aici vei putea prelua personal piesele comandate online sau vei putea conta pe expertiza consultantilor nostri pentru a identifica cele mai bune si convenabile solutii pentru masina ta.

Daca te razgandesti, ai la dispozitie 14 zile sa returnezi produsele cumparate. Fara nicio explicatie, fara nicio suparare. Masina ta merita sa beneficieze de toata atentia ta, iar tu meriti un partener de nadejde cu care poti sa pleci la drum linistit. Nu e o promisiune. E o misiune.

GAMA VARIATA DE PRODUSE
LIVRARE PRIN CURIER RAPID ORIUNDE IN TARA
POSIBILITATE DE RETUR IN 14 ZILE
CONSULTANTA TEHNICA GRATUITA
MODALITATI DE PLATA VARIATE
© 2019 - 2022 targuldepiese.ro - Toate drepturile rezervate